fejléc

Központi porszívó gépek

Bárhol bármilyen körülmények között is élünk, dolgozunk a környezetünkben felhalmozódó szennyeződések eltávolításának feladatától nem, szabadulhatunk. A központi porszívó rendszer alkalmazása új fejezetet nyit a takarításban. Ezzel a technológiával mindenütt olyan tisztaságot lehet teremteni, amelyet eddig csak fáradságos munkával lehetett elérni. A központi porszívó rendszer egy falba épített, fali csatlakozókban végződő speciális PVC csőrendszerből és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű porszívógépből áll. Ha a szívócsövünk csonkját behelyezzük a fali csatlakozóba abban a pillanatban, megkezdődik a porszívózás, mert a csőrendszer mellet kiépített elektromos vezeték automatikusan bekapcsolja a porszívó gépet. A központi egységet érdemes olyan helyre telepíteni, (pince, garázs) ahol zavartalan lehet a működése és a beszívott levegő a szabadba vezethető. A takarítás rendkívül hatékony, hiszen a beszívott levegő nem a lakás légterébe kering vissza, így jelentősen csökken a bútorokra leülepedő por mennyisége. Nem is beszélve a sokszor allergiás tüneteket okozó poratkákról és pollenekről melyet a központi porszívó rendszer szintén hatékonyan távolít el.

A beépített porszívó rendszer általános ismertetője

A beépített porszívó rendszer egy falba épített, külső csatlakozással ellátott csőhálózatból, és egy fixen felszerelt nagy szívóerejű porszívógépből áll. A központi gépet célszerű olyan helyre telepíteni (pince. garázs, stb.), ahol nem okoz gondot a gép zaja, illetve ahonnan a gép által beszívott levegő a szabadba vezethető. A takarítást rendkívül hatékonnyá teszi, hiszen a beszívott levegőt nem a légtérbe fújja vissza. Így jelentősen csökken a bútorokra leülepedő por mennyisége. Nem is beszélve a sokszor allergiás tüneteket okozó poratkákról, amelyeket a beépített porszívó rendszer szintén hatékonyan távolít el.

A háziasszonyok munkáját jelentősen megkönnyíti a konyhai szemétlapát adapter beépítése, amely a konyhaszekrény lábazatába van beépítve. Az adapter szintén a rendszer része, így az eléje söpört morzsákat, kisebb konyhai szemeteket egy kar elfordításával egyszerűen beszippantja.

Az Öko-Centrum által forgalmazott BEAM központi porszívó rendszer már nem csupán kertes házakban alkalmazható, de lakótelepi lakásokba is beépíthető. A központi gépet akár az erkélyre, akár a lakótérbe helyezzük, a legfontosabb, hogy a beszívott levegő az allergiát okozó anyagokkal együtt a szabadba távozhasson. Ez csak a központi porszívó rendszerrel érhető el.

A lakótéren belül elhelyezett központi porszívó rendszer előnye, hogy a gépet nem kell védeni az időjárás viszontagságaitól, hátránya, hogy hallatszik a gép zaja.
A lakótéren kívül elhelyezett központi porszívó rendszer előnye, hogy csendes, nem hallatszik a gép zaja, hátránya, hogy védeni kell a direkt nedvességtől.
Az időjárás viszontagságai ellen védelmet nyújt a gép méreteihez kialakított tároló szekrény.

Irodai felhasználás: A beépített porszívó rendszer zajmentes, gyors, fizikailag megkönnyíti a takarítást, hiszen nem kell a nehéz takarítógépet és az elektromos zsinórt magunkkal vinni, és szintek között mozgatni. A különböző takarítófejekkel a legkisebb sarkot is el lehet érni.

Autóipari felhasználás: A porszívó rendszer speciális kialakítása révén fényezőműhelyekben tökéletes porelszívást biztosít. Gépkocsi szervizekben jelentősen megkönnyíti a gépjárművek takarítását.

A rendszer az alábbi területeken is kiválóan alkalmazható:

  1. Kommunális intézményekben leginkább a vizes rendszer alkalmazható, hiszen így a fertőtlenítés hatékonyan és könnyen megoldható.
  2. Ipari üzemekben is rendkívül praktikus a központi porszívó rendszer használata, mivel a különböző funkciójú szívó fejek szinte minden fajtájú és méretű felületen alkalmazhatók.
  3. A rendszerre csatlakoztatható szívófej segítségével a fogtechnikai laborokban keletkezelt csiszolás apró szemcséi gyorsan és hatékonyan eltávolíthatók.
  4. Szállodákban, panziókban a gép zaja nem zavarja a vendégek nyugalmát, így a takarítás szinte észrevétlen és gyors.

Éljen tiszta, csendes, por- és atkamentes környezetben!

A beépített porszívórendszer előnyei a hagyományos porszívóval szemben:

táblázat

 

Típusválaszték

A gép típusát a takarítandó terület nagyságától függően kell megválasztani. A megfelelő gép kiválasztását bízza szakembereinkre, akik a rendszert nem csak forgalmazzák, de megtervezik, és telepítik rendszerünket.

Írjon nekünk!

Ha bármi kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

Not readable? Change text. captcha txt