A napkollektorokat használati melegvíz előállítására használjuk.

A napkollektor által termelt melegvizet használhatjuk otthonunk, télikertünk, medencénk, stb. fűtésére valamint a használati melegvíz igényünk is kielégíthetjük vele.

Napkollektor = Melegvíz

“Célunk, hogy a napenergia hasznosítást mindenki számára megfizethetővé tegyük”


Medencevíz melegítés SOLARPOOL abszorberekkel. definition.

A rendszerben közvetlenül a medence vizét áramoltatjuk keresztül a napkollektoron, ezért nincs szükség hőcserélőre, vezérlésre, vagy egyéb tartozékra. Speciális szénkristályokkal telített polipropilén anyagának köszönhetően a solarpool napkollektor rendkívül hosszú ideig képes ellenállni a környezet, az UV sugárzás és a medence víz károsító hatásainak, rendkívül magas teljesítménnyel.  

A rendszer nagyméretű napkollektor modulokból áll, melyekből oldható patentkapcsos szerelvényekkel tetszőleges méret, az igénynek megfelelő napkollektor mezők építhetők ki. A rendszer házilag is beszerelhető, kiegészítői segítségével bármikor bővíthető. A napkollektor, abszorber egyszerűen felszerelhető akár tetőre, kerítésre, homlokzatra, talajra. Tájolás és beesési szögtől független az abszorber teljesítménye egyenletes szezonális teljesítményt nyújt.


Heatpipe használati melegvíz rendszerek.

A Heat Pipe 110 és 150-es típusú kompakt egység, a ma elérhető leggazdaságosabb megoldás családok használati melegvíz igényének napenergiával történő előállítására.

heatpipe-110-150-1

heatpipe-110-150-2_250x230_39fc0fdb9ebe2bc8e1f49668478a15e7

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvező árának és rendkívül rövid megtérülési idejének köszönhetően mára több száz felhasználó elégedettségét érte el. Hibamentes- és egyszerű konstrukciója könnyű üzembe helyezést tesz lehetővé és hosszú időre garantálja teljesítményét. A Heat Pipe szolár vízmelegítő rendszer egyszerűen és gyorsan felszerelhető, közvetlenül a vízvezeték rendszerhez csatlakoztatva.

“Célunk, hogy a napenergia hasznosítást mindenki számára megfizethetővé tegyük”

Családi házak esetében az alábbi megoldások kínálkoznak:

 • Használati melegvíz készítés
 • Épületfűtés rásegítés
 • Medencevíz melegítés
 • Hálózatba tápláló napelemes áramtermelés
 • Használati melegvíz készítés

Sonnenkraft SOL+ rendszer amely a napenergia és a hőszivattyú előnyeit kombinálja.  

 

 

 

 

 

 

 

 

A SOL+ megoldás segítségével háztartásunkat közel önellátóvá alakíthatjuk. A rendszer egynapkollektoros rendszer valamint egy hőszivattyúból áll, amely így szükségtelenné teszi a további fűtésrásegítés vagy új hűtési rendszer beszerelését. Az új hőszivattyú (HP10MR) az ideális megoldás minden épületben, ahol a hűtés ugyanolyan fontos, mint a fűtés. A rendszer igen rugalmasan konfigurálható, így mindenki személyes igényeire szabható.  


A Sonenkraft COMPACT rendszer optimalizált teljesítményével és bármilyen kazánnal szerelve a napenergia hasznosítás ideális kezdetét jelenti.

 • Az éves használati melegvíz igény akár 70%-át fedezi
 • Gyors és könnyű szerelhetőség
 • Teljesen együttműködő komponensek
 • Egyszerű, megbízható technológia

 

 

 

 

 

 

 

A tárolón belül elhelyezkedő alsó hőcserélővel a tároló teljes térfogatát fűtjük napsütés esetén (szolár kör), míg borult időben a felső hőcserélő kazánnal történő fűtésével a tároló térfogatának mindössze 30-40%-át. Ezáltal azon időszakban amikor nem süt a nap a kazánnak csak annyit kell üzemelni ami feltétlenül szükséges, míg napsütés esetén akár 2 napra elegendő hőmennyiséget tárolunk.

 • Kombinált fűtés, medencevíz, használati melegvíz készítés

A Sonnenkraft COMFORT rendszer optimális megoldást kínál viszonylag magas megtakarítást eredményezve

 • Fűtési igény akár 30%-át, használati melegvíz igény akár 70%-át fedezi éves szinten
 • Higiénikus – hálózati vízzel megegyező minőségű – folyamatos használati melegvíz készítés a frissvíz modul segítségével
 • Gyors és könnyű szerelhetőség
 • Kompakt egység a kazánházban

set_comfort

 

 

 

 

 

 

 

 

Csakúgy mint a használati melegvíz termelésnél a tárolóban található alsó hőcserélő segítségével a napenergiával a tároló teljes térfogatát fűtjük. A kazán a puffertérbe direkt módon van bekötve és a puffertérben található fűtési víz melegíti egyrészt a fűtési kört, másrészt a szabadalmaztatott frissvíz modul segítségével a hálózati vizet. Ez lehetővé teszi a használati melegvíz folyamatos és higiénikus előállítását. A rendszerbe köthető tovább két hőtermelő eszköz is (második kazán, kandalló, cserépkályha,. stb) ami tovább növeli a rendszer rugalmasságát. Lehetőség van továbbá a tárolóban kialkítható különböző hőmérsékletű puffer víz rétegződéséből adódóan eltérő hőigényű rendszerek egy tárolóból történő fűtésére (lakáson belül padlófűtés illetve radiátoros rendszer esetén). Mint a korábbi rendszer esetében, itt is a kazán csak annyit melegít a puffertérből amennyi elengedhetetlenül szükséges az igények kielégítésére, de ha süt a nap akár több napi tárolás valósítható meg. A medence fűtéséhez medence hőcserélő alkalmazása szükséges.


A Sonnenkraft COMFORT PLUS rendszer a leghatékonyabb megoldást jelenti a használati melegvíz termelésre és fűtésrásegítésre. Fejlett technológiájának köszönhetően rendkívül magas hozamot garantál.

 • Fűtési igény akár 50%-át, használati melegvíz igény akár 80%-át fedezi éves szinten
 • Higiénikus – hálózati vízzel megegyező minőségű – folyamatos használati melegvíz készítés a frissvíz modul segítségével
 • A rétegfeltöltő egységnek köszönhetően optimális, rétegenkénti puffer tároló fűtés az ideális hőmérséklet elérése érdekében.

set_comfort_plus

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyedülálló PSC tároló és a szabadalmaztatott rétegfeltöltő modul segítségével a szolár kör a tároló különbőz rétegeit az intelligens vezérlési rendszer utasításai szerint melegíti. Ez lehetővé teszi a tároló igény szerinti és rugalmas fűtését, ami jelentős hatékonyság növekedést eredményez. A szintén szabadalmaztatott frissvíz modul segítségével melegítjük a hálózati vizet. Ez lehetővé teszi a használati melegvíz folyamatos és higiénikus előállítását. A rendszerbe köthető tovább két hőtermelő eszköz is (második kazán, kandalló, cserépkályha,. stb) ami tovább növeli a rendszer rugalmasságát. Lehetőség van továbbá a tárolóban kialkítható különböző hőmérsékletű puffer víz rétegződéséből adódóan eltérő hőigényű rendszerek egy tárolóból történő fűtésére (lakáson belül padlófűtés illetve radiátoros rendszer esetén). Mint a korábbi rendszer esetében, itt is a kazán csak annyit melegít a puffertérből amennyi elengedhetetlenül szükséges az igények kielégítésére, de ha süt a nap akár több napi tárolás valósítható meg.

.

Írjon nekünk!

Ha bármi kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

Not readable? Change text. captcha txt